Hlavná stránka

Archív fotiek

Angličtina

Školská knižnica

Učebne

...

ZAUJÍMAVÉ ODKAZY:

INFOVEK

VIDEOROZPRAVKY

CUDZIE SLOVÁ

ANGLICKÝ SLOVNÍK

Angličtina - školský rok 2010/11

HORE
Jazykové laboratórium

Vianočným darčekom v roku 2008 pre všetkých, ktorí sa učíme cudzí jazyk sa stalo úplne nové jazykové laboratórium. Je plné rôznych zaujímavých pomôcok, z ktorých niektoré sú pre nás absolútnou záhadou. Postupne sa s nimi zoznamujeme a tešíme sa z každého nového úspechu. Pozrite sa ako nám to ide:
Jazykové laboratórium

HORE
Učebnica - Student's book

Vo všetkých ročníkoch na druhom stupni ZŠ sa učíme z učebnice PROJECT. Je v nej 6 až 8 kapitol označených názvom UNIT. Káždá kapitola obsahuje zvyčajne 4 lekcie označené písmenami A, B, C, D. Každá lekcia má pevnú a prehľadnú štruktúru, jednotlivé druhy cvičení sú označené farebne, takže si žiak ľahko nájde miesto, kde si môže precvičiť jednotlivé jazykové zručnosti. V úvode každej lekcie je základný článok alebo komiks, pri ktorom je zvyčajne malá ikonka v tvare MC kazety, čo značí, že tento text si možno vypočuť vo forme audionahrávky. Rovnaká ikona sa vyskytuje aj pri vybraných cvičeniach. Súčasťou väčšiny lekcií sú cvičenia na precvičovanie slovnej zásoby ako aj výslovnosti. Po týchto 4 lekciach nasleduje dvojstrana s názvom YOUR PROJECT (v nižších ročníkoch), kde majú žiaci pripravené úlohy, ktoré vypracujú ako domácu prácu formou projektu. Projekty môžu byť v zošite, na samostatnom papieri alebo v elektronickej forme. Niektoré z nich si môžete prezrieť aj na tejto stránke nižšie. Vo vyšších ročníkoch sa na tomto mieste okrem projektov nachádzajú aj tzv. EXTENSION. Jedná sa o rozširujúce texty, ktoré sa venujú určitej kultúrno-spoločenskej téme a poskytujú žiakom možnosť prečítať si texty pripomínajúce časopiseckú literatúru. V nižších ročníkoch sú tieto stránky zaradené na koniec knihy pod názvom CULTURE PAGE. Za každú párnu kapitolu je v učebnici zaradená tzv. opakovacia lekcia s názvom REVISION, ktorá zhrňa učivo z predchádzajúch kapitol.

HORE
Pracovný zošit - Workbook

Okrem učebníc používame na vyučovaní pracovný zošit, ktorý si žiaci kupujú sami a je teda ich majetkom. Využíva sa zvyčajne na samostatnú prácu v škole, ale najmä doma. Obsahuje množstvo pestrých a dobre spracovaných cvičení, ktoré žiakom pomôžu upevniť si prebraté učivo. Ďalšou mimoriadnou výhodou pracovného zošita je, že môže slúžiť ako neoceniteľná pomôcka pre rodičov, ktorí majú záujem pomáhať svojim ratolestiam. Je v ňom totiž zhrnutá kompletná slovná zásoba z celého ročníka a to formou anglicko-slovenského slovníka (aj s výslovnosťou). A v neposlednom rade je tu dokonalé zhrnutie gramatiky so slovenskými poznámkami a množstvo jednoduchých príkladov použitia.

HORE
Prekladový slovník

Ďalšou potrebnou pomôckou na hodinách anglického jazyka je tzv. prekladový slovník. V 5. a 6. ročníku postačuje jednoduchý anglicko-slovenský slovník, ktorý si žiaci môžu objednať priamo v škole. Vo vyšších ročníkoch je už potrebný zvyčajne vreckový dvojjazyčný slovník (anglicko-slovenský a slovensko-anglický), ktorých je na našom trhu nepreberné množstvo. Každý žiak by mal používať podľa možnosti svoj vlastný slovník, aby si rýchlo dokázal vyhľadať napríklad zabudnuté slovíčka... Samozrejme slovník slúži pri čítaní nových a rozširujúch učebnicových a časopiseckých textov. Orientácia a vyhľadávanie v slovníku je jedná zo základných zručností, v ktorej sa žiak má podľa učebných osnov pohotovo orientovať. Prezrite si niekoľko ukážkových strán...

Česko-slovenský projekt bude ukončený 30. októbra 2010. Záverečné vyhodnotenie česko-slovenského projektu budú zverejnené na webových stránkach oboch spoluorganizujúcich inštitúcií.

HORE
Časopis Hello

Žiaci 9. ročníka využívajú ako doplnkový materiál na Slovensku vydávaný časopis s názvom Hello. Časopis má 10 čísel (niektoré vychádzajú ako dvojčíslo) a obsahuje množstvo zaujímavých článkov z rôznych oblastí ako aj gramatické cvičenia a množstvo obrázkov. Viac sa o ňom môžete dozvedieť priamo na stránke vydavateľstva FLP .

HORE
Interaktívna tabuľa

V jazykovom laboratóriu máme množstvo moderných a zaujímavých pomôcok. Jednou z nich aj interaktívna tabuľa, ktorá je prepojená s počítačom a dataprojektorom. To znamená, že programy z počítača sa nám premietnu na tabuľu a pomocou interaktívneho pera môžeme zapisovať riešenia úloh priamo do počítača. A nielen to - interaktívne pero funguje ako počítačová myš. Môžeme s ním používať akékoľvek vyučbové programy a celá trieda sleduje našu prácu. Všetko, čo na tabuli urobíme sa dá uložiť v počítači a odniesť si napríklad domov ako úlohu... Zatiaľ sme pre vás pripravili zopár obrázkov - skúšali sme písať interaktívnym perom, či meniť farbu písma... Ako vidíte náš rukopis vyzerá trošku "čudne". Písať interaktívnym perom je ešte stále pre nás nezvyk, ale čoskoro sa snáď zlepšíme.

Tieto obrázky ukazujú pero a ovládacie koliečko, ktoré sa zobrazje na tabuli. Môžeme vďaka nim písať, kresliť, klikať, dokonca počúvať nahrávky, či pozerať video. Nižšie si pozrite niekoľko ukážok, ako nám to ide... (ukážky sú od mladších žiakov)

HORE
Nová učebnica

Jedna skupina piatakov sa opäť aj v tomto školskom roku začala učiť angličtinu s najnovším vydaním učebnice Project, ktorá má presný názov Project Third edition. A samozrejme s touto učebnicou pokračujú šiestaci, ktorí s ňou už majú dobré skúsenosti. Pribudli nové obrázky, či cvičenia, v každej lekcii sú slovíčka znázornené príťažlivým obrázkovým slovníkom, množstvo cvičení je zaznamenané v zvukovej forme na CD, vyučujúci má k dispozícii DVD, ktoré spolu s novými kampitolami - English across the curriculum - obohatia vedomosti o spôsobe života v anglicky hovoriacich krajinách. Veľmi významnou súčaťou vyučovania je nový pracovný zošit, ktorý na prvý pohľad zaujme priloženým CD ROM diskom!!! Ten je plný interaktívnych cvičení, slovíčiek, komunikačných situácií, ale sú na ňom aj jazykové hry. CD ROM sa samozrejme dá využiť v práci s interaktívnou tabuľou, ale najmä doma si žiaci môžu cvičiť angličtinu naozaj atraktívnou formou na svojom počítači. Okrem toho Workbook (pracovný zošit) obsahuje slovenský návod k cvičeniam, zhrnutie gramatiky so slovenským výkladom (vhodné pre rodičov a žiakov, ktorí sa nemohli zúčastniť vyučovania) a anglicko-slovenský slovníček. Nasledujúca stránka vám ponúkne niekoľko krátkych ukážok z DVD, učebnice, pracovného zošita aj zvukového CD - prosím, kliknite...

HORE
Školský rok 2009/10

Stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2009/2010

HORE
Školský rok 2008/09

Stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2008/2009

HORE
Školský rok 2007/08

Stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2007/2008

 

Stvára Antonas, 2007-2011