Hlavná stránka

Archív fotiek

Angličtina

Školská knižnica

Učebne

...

ZAUJÍMAVÉ ODKAZY:

INFOVEK

VIDEOROZPRAVKY

CUDZIE SLOVÁ

ANGLICKÝ SLOVNÍK

Angličtina - školský rok 2009/10

HORE
Jazykové laboratórium

Vianočným darčekom v roku 2008 pre všetkých, ktorí sa učíme cudzí jazyk sa stalo úplne nové jazykové laboratórium. Je plné rôznych zaujímavých pomôcok, z ktorých niektoré sú pre nás absolútnou záhadou. Postupne sa s nimi zoznamujeme a tešíme sa z každého nového úspechu. Pozrite sa ako nám to ide:
Jazykové laboratórium

HORE
Učebnica - Student's book

Vo všetkých ročníkoch na druhom stupni ZŠ sa učíme z učebnice PROJECT. Je v nej 6 až 8 kapitol označených názvom UNIT. Káždá kapitola obsahuje zvyčajne 4 lekcie označené písmenami A, B, C, D. Každá lekcia má pevnú a prehľadnú štruktúru, jednotlivé druhy cvičení sú označené farebne, takže si žiak ľahko nájde miesto, kde si môže precvičiť jednotlivé jazykové zručnosti. V úvode každej lekcie je základný článok alebo komiks, pri ktorom je zvyčajne malá ikonka v tvare MC kazety, čo značí, že tento text si možno vypočuť vo forme audionahrávky. Rovnaká ikona sa vyskytuje aj pri vybraných cvičeniach. Súčasťou väčšiny lekcií sú cvičenia na precvičovanie slovnej zásoby ako aj výslovnosti. Po týchto 4 lekciach nasleduje dvojstrana s názvom YOUR PROJECT (v nižších ročníkoch), kde majú žiaci pripravené úlohy, ktoré vypracujú ako domácu prácu formou projektu. Projekty môžu byť v zošite, na samostatnom papieri alebo v elektronickej forme. Niektoré z nich si môžete prezrieť aj na tejto stránke nižšie. Vo vyšších ročníkoch sa na tomto mieste okrem projektov nachádzajú aj tzv. EXTENSION. Jedná sa o rozširujúce texty, ktoré sa venujú určitej kultúrno-spoločenskej téme a poskytujú žiakom možnosť prečítať si texty pripomínajúce časopiseckú literatúru. V nižších ročníkoch sú tieto stránky zaradené na koniec knihy pod názvom CULTURE PAGE. Za každú párnu kapitolu je v učebnici zaradená tzv. opakovacia lekcia s názvom REVISION, ktorá zhrňa učivo z predchádzajúch kapitol.

HORE
Pracovný zošit - Workbook

Okrem učebníc používame na vyučovaní pracovný zošit, ktorý si žiaci kupujú sami a je teda ich majetkom. Využíva sa zvyčajne na samostatnú prácu v škole, ale najmä doma. Obsahuje množstvo pestrých a dobre spracovaných cvičení, ktoré žiakom pomôžu upevniť si prebraté učivo. Ďalšou mimoriadnou výhodou pracovného zošita je, že môže slúžiť ako neoceniteľná pomôcka pre rodičov, ktorí majú záujem pomáhať svojim ratolestiam. Je v ňom totiž zhrnutá kompletná slovná zásoba z celého ročníka a to formou anglicko-slovenského slovníka (aj s výslovnosťou). A v neposlednom rade je tu dokonalé zhrnutie gramatiky so slovenskými poznámkami a množstvo jednoduchých príkladov použitia.

HORE
Prekladový slovník

Ďalšou potrebnou pomôckou na hodinách anglického jazyka je tzv. prekladový slovník. V 5. a 6. ročníku postačuje jednoduchý anglicko-slovenský slovník, ktorý si žiaci môžu objednať priamo v škole. Vo vyšších ročníkoch je už potrebný zvyčajne vreckový dvojjazyčný slovník (anglicko-slovenský a slovensko-anglický), ktorých je na našom trhu nepreberné množstvo. Každý žiak by mal používať podľa možnosti svoj vlastný slovník, aby si rýchlo dokázal vyhľadať napríklad zabudnuté slovíčka... Samozrejme slovník slúži pri čítaní nových a rozširujúch učebnicových a časopiseckých textov. Orientácia a vyhľadávanie v slovníku je jedná zo základných zručností, v ktorej sa žiak má podľa učebných osnov pohotovo orientovať. Prezrite si niekoľko ukážkových strán...

Česko-slovenský projekt bude ukončený 30. októbra 2010. Záverečné vyhodnotenie česko-slovenského projektu budú zverejnené na webových stránkach oboch spoluorganizujúcich inštitúcií.

HORE
Časopis Hello

Žiaci 9. ročníka využívajú ako doplnkový materiál na Slovensku vydávaný časopis s názvom Hello. Časopis má 10 čísel (niektoré vychádzajú ako dvojčíslo) a obsahuje množstvo zaujímavých článkov z rôznych oblastí ako aj gramatické cvičenia a množstvo obrázkov. Viac sa o ňom môžete dozvedieť priamo na stránke vydavateľstva FLP .

HORE
Interaktívna tabuľa

V jazykovom laboratóriu máme množstvo moderných a zaujímavých pomôcok. Jednou z nich aj interaktívna tabuľa, ktorá je prepojená s počítačom a dataprojektorom. To znamená, že programy z počítača sa nám premietnu na tabuľu a pomocou interaktívneho pera môžeme zapisovať riešenia úloh priamo do počítača. A nielen to - interaktívne pero funguje ako počítačová myš. Môžeme s ním používať akékoľvek vyučbové programy a celá trieda sleduje našu prácu. Všetko, čo na tabuli urobíme sa dá uložiť v počítači a odniesť si napríklad domov ako úlohu... Zatiaľ sme pre vás pripravili zopár obrázkov - skúšali sme písať interaktívnym perom, či meniť farbu písma... Ako vidíte náš rukopis vyzerá trošku "čudne". Písať interaktívnym perom je ešte stále pre nás nezvyk, ale čoskoro sa snáď zlepšíme.

Tieto obrázky ukazujú pero a ovládacie koliečko, ktoré sa zobrazje na tabuli. Môžeme vďaka nim písať, kresliť, klikať, dokonca počúvať nahrávky, či pozerať video. Nižšie si pozrite niekoľko ukážok, ako nám to ide... (ukážky sú od mladších žiakov)

HORE
Nová učebnica

Jedna skupina piatakov sa opäť aj v tomto školskom roku začala učiť angličtinu s najnovším vydaním učebnice Project, ktorá má presný názov Project Third edition. A samozrejme s touto učebnicou pokračujú šiestaci, ktorí s ňou už majú dobré skúsenosti. Pribudli nové obrázky, či cvičenia, v každej lekcii sú slovíčka znázornené príťažlivým obrázkovým slovníkom, množstvo cvičení je zaznamenané v zvukovej forme na CD, vyučujúci má k dispozícii DVD, ktoré spolu s novými kampitolami - English across the curriculum - obohatia vedomosti o spôsobe života v anglicky hovoriacich krajinách. Veľmi významnou súčaťou vyučovania je nový pracovný zošit, ktorý na prvý pohľad zaujme priloženým CD ROM diskom!!! Ten je plný interaktívnych cvičení, slovíčiek, komunikačných situácií, ale sú na ňom aj jazykové hry. CD ROM sa samozrejme dá využiť v práci s interaktívnou tabuľou, ale najmä doma si žiaci môžu cvičiť angličtinu naozaj atraktívnou formou na svojom počítači. Okrem toho Workbook (pracovný zošit) obsahuje slovenský návod k cvičeniam, zhrnutie gramatiky so slovenským výkladom (vhodné pre rodičov a žiakov, ktorí sa nemohli zúčastniť vyučovania) a anglicko-slovenský slovníček. Nasledujúca stránka vám ponúkne niekoľko krátkych ukážok z DVD, učebnice, pracovného zošita aj zvukového CD - prosím, kliknite...

HORE
Štvrtáci

Opäť začíname

Štvrtáci naďalej pokračujú s učebnicou, ktorá sa volá Way Ahead. Po vlaňajšku majú za sebou presnú polovicu a tešia sa na tú druhú...

Píšeme na interaktívnu tabuľu, 8. februára 2010

Písaníe a hovorenie nám idú celkom dobre. Niekedy sa to pred tabuľou len tak mihá, netreba nás ani vyvolávať a už sme tam. Napíšeme slovo-dve, prečítame a utekáme nazad...Občas sa síce musíme vrátiť nejakú-tú chybičku napraviť, ale to nás nevyvedie z miery! Všetko si to pekne prezrite:

Dnes sme sa okrem nového učiva venovali aj opakovaniu čísel na interaktívnej tabuli. Pomohli sme si celkom zaujímavou pomôckou, ktorú vám ponúkame na vyskúšanie. Stačí kliknúť...Po skončení hry sa vrátite na túto stránku kliknutím na ikonu Späť

Marec

Už druhú hodinu sa bavíme so slovíčkom can, ktoré vyjadruje, že niečo vieme, a my naozaj už všeličo vieme - čítať, písať, rozprávať sa, jazdiť na bicykli, plávať, lietať, skákať, počítať... Ak si myslíte, že niečo z toho nevieme, nám to vôbec nevadí, pretože vtedy použijeme sloveso can't a je po probléme. Aha...

Apríl

Slovíčko can/can't nám už ide veľmi dobre. Takisto sme si už zvykli na interaktívne pero a interaktívnu tabuľu a veľmi nás to baví a ozlomkrky sa k nej vždy hrnieme. Smelo teda môžeme vyhlásiť: We can write... Look!

HORE
5. ročník

Noví piataci rovnako ako ich predchodcovia z vlaňajška budú študovať s najnovšou učebnicou Project 1/3rd edtition, o ktorej píšeme vyššie. K nej neodmysliteľne patrí pracovný zošit s veľmi užitočným CD-ROMom. To stačí jednoducho vložiť do počítača, ono sa automaticky spustí a učieniachtivý žiak môže lákavou formou precvičovať: gramatiku, slovnú zásobu, komunikačné situácie, či si jednoducho zahrať hry. Všetko je pekne rozdelené podľa kapitol ako v učebnici. Milí rodičia, vidíte, že Vaša ratolesť nemusí sedieť pred obrazovkou svojho PC len tak podaromnici... Okrem toho na hodine budú piataci na hodine často počúvať audio nahrávky, aby sa trénovali v porozumení rodených Angličanov, či aby si podľa nich nacvičili správnu výslovnosť. Množstvo multimediálnych materiálov nám dáva množstvo príležitostí pracovať s interaktívnou tabuľou - deti budú často k nej chodiť, aby s interaktívnym perom písali, vyberali správne možnosti, či kreslili... K dispozícii máme aj výukové DVD, ktoré takisto spestrí naše hodiny.

Projekt č. 1: About Me

Ako už s názvu učebnicu vyplýva budeme sa venovať aj projektovej práci, dokonca sme s tým už aj začali... A prvé výsledky sú celkom povzbudivé. Prvý projekt pod názvom About Me tvorili žiaci o sebe s použitím jednoduchých viet typu This is my... alebo My computer is... a podobne. K tomu nalepiť/nakresliť niekoľko obrázkov a dielo je na svete. Pozrite si sami, že sú naozaj pekné. Stačí kliknúť na nasledujúci odkaz a otvoriť či uložiť si PDF-súbor. V ňom sa skrývajú všetky naše práce.
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader

Projekt č. 2: My Family

Nasledujúci projekt s názvom My Family majú piataci už dokončený. Pokúsili sa v ňom opísať svoju rodinu pomocou jednoduchého rodostromu. Našťastie si niektorí spomenuli aj na zopár slovíčok, prípadne viet. Nuž, zoznámte sa...
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader

16. februára 2010
Dnes sme sa okrem iného naučili ako správne používať predložky AT a ON s časovými údajmi. Ak to náhodou neviete, pozrite cvičenie, ktoré sme spoločne robili v pracovnom zošite a na tabuli. Pomôže vám šikovná pomôcka: At - time
Samozrejme, že už skoro bezchybne poznáme anglické hodiny a vieme odpovedať na otázku What's the time? Vyskúšajte si s nami jednoduchú hru: Kliknite na obrázok s hodinami a hrajte. Po skončení hry sa vrátite na túto stránku kliknutím na ikonu Späť

19. februára 2010
Pozrite sa koľko slov sa nám podarilo nájsť v tajomnom hadovi... Ak si aj vy myslíte, že sme ešte niečo zabudli, nájdite ich!

8. marca 2010
V týchto dňoch sa my, piataci, učíme používať jednoduchý prítomný čas - čítame, počúvame a najmä hovoríme kladné vety, záporné vety a dnes sme k tomu pridali aj jekt s názvom My Family majú piataci už dokončený. Pokúsili sa v ňom opísať svoju rodinu pomocou jednoduchého rodostromu. Našťastie si niektorí spomenuli aj na zopár slovíčok, prípadne viet. Nuž, zoznámte sa...

Projekt č. 3: Free Time
Manina - Piešťanský

Náš najnovší projekt je venovaný niečomu, čo máme veľmi radi - a to je samozrejme voľný čas. Každý z nás sa o niečo zaujíma, niečo zbiera, niečo hrá... Nie všetko vieme povedať po anglicky, ale aj z toho, čo povedať vieme sa dá niekedy urobiť zaujímavá práca. Z našich projektov trošku vidno, že sme občas až priveľmi pripútaní k učebnici, ale nebojte sa - neskôr vymyslíme aj čosi vlastné. Dvaja z nás už skúsili spracovať počítačovú prezentáciu. Nuž, pochváľte nás!!!
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou ppt sa dá otvoriť v programe MS Power Point

4. mája 2010
Učiť sa nové slovíčka je niekedy dosť otravná záležitosť, to pozná každý žiak. Našťastie sú rôzne metódy ako si to spríjemniť. Jednu z nich vám ukážeme v krátkej videoukážke z našej hodiny. Začali sme poslednú kapitolu, v ktorej sa budeme učiť o ľuďoch - napríklad o ich vlastnostiach. Pomocou interaktívnej tabule sme si teda precvičovali slovíčka... a bavilo nás to!

HORE
6. ročník

Šiestaci majú úspešne za sebou prvý rok "vážneho" učenia sa angličtiny, prvú zdolanú učebnicu a v hlavách množstvo slovíčok. K tomu ešte dostatok vedomosti o anglickej gramatike - sloveso byť, sloveso mať, prítomný čas jednoduchý, prítomný čas priebehový, apod. Naučili sa počúvať a porozumieť jednoduchému anglickému textu, vedia si prečítať a pochopiť krátky článok a hlavne sa už dokážu po anglicky dohovoriť! Chyby robíme každý... dôležité je však nebáť sa niečo povedať, aj keď to nebude dokonalé - kto nič nerobí nič nepokazí, ale ani nič nedokáže!!!

V novom školskom roku máme novú učebnicu, pracovný zošit, CD-ROM a samozrejme množstvo práce pred sebou. Ale pozor! Už aj za sebou. Svedčia o tom napríklad hotové projekty:

Projekt č. 1: A Year In My Life
Adamík - Gajdošová Sab. - Gajdošová Sim. - Valachová - Višváder

Prvý projekt sa volá A Year In My Life a rozpísali sme sa v ňom o svojich obľúbených (Júl, August) alebo neobľúbených (September) mesiacoch a o tom, čo počas celého roka zažívame...Niektorí z nás si vyuskúšali urobiť projekt aj inou formou - s pomocou počítača vytvorili prezentácie, ktoré sú z technických dôvodov uložené samostatne. Ostatné práce opäť nájdete v PDF súbore:
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Projekt č. 2: My favourite Animal
Boriková - Ďurčová - Kyselicová - Valachová - Štibraná - Vavrincová - Višváder

Druhý projekt s názvom My Favourite Animal máme už hotový. Ako uvidíte, zamysleli sme sa nad svojimi obľúbenými zvieratkami. Každý z nás si nejaké vybral a okrem pekných obrázkov sme pridali aj niekoľko viet... Posúďte sami
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Ukážka z našej práce pred tabuľou, december 2009
Vďaka chrípke nás nebolo v škole veľa, o to častejšie sme sa však mohli vystriedať pred tabuľou. Súboj medzi chlapcami a dievčatami v interaktívnom pexese bol skutočne dramatický. Písanie je už pre nás hračka a takisto nám nerobí žiadny problém porozprávať sa napríklad o tom, kde sme boli nedávno. Pozrite na nás...

16. február 2010
Stone Soup - to je názov veľmi peknej a poučnej rozprávky, ktorú sme dnes na angličtine čítali...

Marec 2010
Donekonečna opakujeme používanie slovíčiek some, any, much, many, a few, a little, a, an, the... Ak máte chuť vyskúšať si to s nami, mrknite sa na naše domáce úlohy: Cvičenie 1, Cvičenie 2, Cvičenie 3, Cvičenie 4

Projekt č. 3: Food
Valachová - Vavrincová - Kyselicová
Mňam, mňam, mňam - ten by sa dal aj zjesť... Neveríte? Nazrite do nich a dobrú chuť! Pustili sme sa totiž do rozprávania o jedle, o receptoch a podobných veciach. Ak máte chuť, (vďaka obrázkom ju dostanete) môžete niečo aj navariť. My, šiestaci vám už len zaželáme skutočne dobrú chuť - takže nech sa páči - sadnite si s nami k stolu...
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

HORE
7. ročník

Prvý projekt
v novom ročníku venovali siedmaci svojej rodine. Či už tej skutočnej alebo len tak - vymyslenej. Vždy je o čom písať, presvedčte sa sami v našich projektoch a buďte zhovievaví k občasným chybičkám. Stále sa len učíme...

Projekt č. 1: Family
Karasová - Srncová - Števica
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Druhý projekt
Koho nezaujíma budúcnosť? A navyše vlastná? Samozrejme, že každý z náš si ju nejako predstavujeme, snívame, vymýšľame... Siedmaci sa naučili používať pomocné slovíčko will vo vyjadrení budúcnosti a dosť sa o tom, čo nás čaká, v čo dúfame rozprávali. Všetko zavŕšili opäť projektovými prácami, ktoré si môžete prezrieť. Je pravda, že niektorým sa neveľmi chcelo kresliť a lepiť obrázky, ich predstavy sú každopádne zaujímavé. Takže - nahliadnite s nami do budúcnosti:

Projekt č. 2: My Future
Beňadik - Drevený - Igazová - Srncová - Števica
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Sing a song
Minulý priebehový čas sme si zopakovali aj pri pesničke s názvom I was walking, ktorú sme si nielen zaspievali, ale rozprávali sme aj jej príbeh podľa obrázkov, či odpovedali na otázky...

Articles
Každý asi vie, čo to slovo v nadpise znamená - a to sa práve učíme, používať anglické určité a neurčité členy. Je to hotová veda, to vám povie každý, kto sa to kedy učil. Jedno cvičenie máme v učebnici a pozrite, že sme to zvládli celkom dobre...

Tretí projekt
Po ZOH vo Vancouveri je Slovensko pre nás dosť zaujímavá krajina, na ktorú sme patrične hrdí a teší nás, že k nej patríme aj my... nielen hokejisti. Ako ju dokážeme prezentovať v nejakej anglicky hovoriacej krajine (napr. v Kanade) si môžete vychutnať v našom najnovšom projekte, ktorý má jednoduchý a jasný názov Slovakia

Projekt č. 3: Slovakia
Chovanec - Drevený - Števica - Švikruha
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Štvrtý projekt
Po ZOH vo Vancouveri sme sa aj my opäť vrátili domov a náš posledný projekt v tomto školskom roku sme zasvätili nášmu rodnému kraju, či mestu, niektorí napísali priamo o Bánovciach, iní o bližších, či vzdialenejších mestách a niektorí si ich dokonca vymysleli. Takže naša práca je naozaj pestrá... a či je aj zaujímavá posúďte sami:

Projekt č. 3: My Town
Drevený - Števica - Srncová
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

HORE
8. ročník

Február 2010
V posledných týždňoch sme si opakovali tvorenie otázok v minulom, ale aj ostatných časoch. Máme to za sebou - precvičené aj preskúšané, ústne aj písomne - niektorí s väčším, iní s menším úspechom. Tu je zopár cvičení, aby ste videli, aké to máme v živote ťažké...

Marec 2010
Práve sme prešli na ďalšiu dôležitú kapitolu anglického jazyka, ktorou je pasív. Po niekoľkých cvičeniach v knihe a pracovnom zošite to vyzerá ľahké, uvidíme, čo bude neskôr. Zatiaľ si prezrite zopár našich odpovedí pred tabuľou...

Projekt č. 1: Jobs
Ďurinová - Hostačná - Marková - Mikuš
V našom prvom projekte, ako už s názvu vyplýva sme sa venovali práci, pracovali sme poriadne a tvrdo, vypracovali sme pekné práce a nezabudli sme, že bez práce nie sú ... projekty. Niekedy sú!
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Projekt č. 2: My Favourite Person
Rozpísali a rozkerslili a rozlepili sme sa o našich obľúbených ľuďoch z histórie. Pozor! Niektoré z tých postáv by ste darmo hľadali v učebniciach dejepisu, či dokonca v Google... nenájdete - jednoducho sme si ich vymysleli, pretože o našu fantáziu išlo v tomto projekte predovšetkým. Tak sa teda pokochajte našimi výmyslami a prípadne sa nebojte vymyslieť aj niečo vlastné...
Súbor s príponou pdf sa dá otvoriť v programe Acrobat Reader alebo Foxit Reader
Súbor s príponou pps sa dá otvoriť v programe MS Power Point

Diktát
Keď sa povie diktát, neznie to väčšine žiakov príliš príjemne, ani nám... a navyše z angličtiny! Má to však aj príjemné stránky: nezvyčajné je, že nám nediktuje učiteľka, ale počítač, lepšie povedané hlas neznámeho native speaker... Písali sme úryvok z pomerne zaujímavej knižky, ktorú sme predtým čítali a počúvali. A okrem toho, ako vidíte na fotkách, počas celého diktátu sme mali na hlavách slúchadlá - tiež celkom dobrá haluz. Čiže nebolo to celé až tak nepríjemné! Kliknutím na nasledujúci odkaz - UKÁŽKA DIKTÁTU V MP3 - si môžete náš diktát aj vypočuť a kliknutím na prvý obrázok si ho aj prečítať...

HORE
9. ročník

September 2009
Na začiatku školského roka sme nestrácali čas a vrhli sme sa do opakovania - deviata trieda je totiž naša posledná šanca ešte sa na ZŠ niečo naučiť a to si predsa nenecháme újsť! Tu vidíte zopár ukážok nášho písania...

12. februára 2010
Dnes sme sa začali učiť opäť niečo nové, čo nás veľmi baví - podmienkové vety, v angličtine ich volajú First Conditional, aby ste vedeli; a je to celkom jednoduché. Len keby sme sa tak strašne nebáli chodiť k tabuli... Keď sa tam nakoniec odvážime, ide nám písanie interaktívnym perom celkom slušne - niektoré slová sa dokonca dajú prečítať. Ba pred koncom hodiny sa medzi nami našiel aj odvážlivec, ktorý to skúsil na známku... hľa, jej práca...

Marec 2010
S tými kondicionálmi to teda nie je až tak jednoduché ako to vyzeralo zo začiatku... Konečne máme za sebou Monitor a teraz toto... prítomný jednoduchý, budúci, minulý jednoduchý, podmieňovací... kto sa v tom má vyznať! Skúste si napríklad toto

Apríl 2010
Tvorenie otázok je naozaj katastrofa... jeden test máme za sebou a teraz - question tags!!!. Aha, čo sme sa učili dnes:

HORE
Školský rok 2008/09

Stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2008/2009

HORE
Školský rok 2007/08

Stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2007/2008

 

Stvára Antonas, 2007-2011