Hlavná stránka

Archív fotiek

Angličtina

Školská knižnica

Učebne

...

ZAUJÍMAVÉ ODKAZY:

INFOVEK

VIDEOROZPRAVKY

CUDZIE SLOVÁ

ANGLICKÝ SLOVNÍK

Angličtina - školský rok 2008/09

HORE
3. ročník - video

Malí tretiaci sa začali učiť z novej učebnice, ktorá sa volá Way Ahead. A ide im to celkom dobre. Okrem učebnice a pracovného zošita pracujú veľa s počítačovým CD-čkom a interaktívnou tabuľou. Vedia už veľa vecí prečítať, porozumieť, vypočuť si, ale najmä povedať. Komunikovať jednoduchými vetami už pre nich nie je problém - o tom sa môžete presvedčiť pri pozeraní nasledujúcej krátkej video ukážky.

Po spustení filmu kliknite na ikonu so šípkou v pravom dolnom rohu a vyberte ikonu HQ (prehrať vo vyššej kvalite) alebo ikonu nad ňou (zobraziť popisky)

Tretiakom ide celkom dobre nielen hovorenie, ale aj písanie. Samozrejme je to pre nich oveľa ťažšie... Z priložených fotiek určite aj sami vidíte, že sa snažia skutočne poctivo! Držme im palce!

HORE
5. ročník - projekty

Vo svojom prvom projekte mali piataci za úlohu napísať a nakresliť niečo o svojich záujmoch, obľúbených veciach, predmetoch, rodine, priateľoch - jednoducho o sebe. Štvrťrok máme za sebou a piataci sa ukázali ako veľmi šikovní žiaci - každý z nich nakreslil, či nalepil pekné obrázky a najmä napísal dobré a zrozumiteľné vety. Ak sa aj sem-tam objavia nejaké chybičky, vôbec to nevadí... kto nič nerobí, nič nepokazí a preto chodíme do školy, lebo ešte všetko nevieme... Takže buďte zhovievaví a tešte sa s nami. Nech sa páči

About me (Project 1)

Piataci sa teraz učia povedať, čo všeličo máme alebo nemáme, kladú otázky, odpovedajú kladne, záporne a ide im to celkom dobre - môžete sa presvedčiť sami v nasledujúcich ukážok z 5.A a 5.B, ktoré boli natočené 9. februára 2008

HORE
6. ročník - projekty

Prvý šiestacky projekt bol z pohľadu gramatiky venovaný opakovaniu mnohého, čo sme sa naučili v predchádzajúcom ročníku. Žiaci si tu vyskúšali jednoduchý zoznamovací rozhovor s človekom, ktorého chcú trochu spoznať. Možno aj preto sa jednotlivé práce nevyznačujú prílišnou obsahovou pestrosťou. Rovnako by nebolo zlé viac ich "prikrášliť" peknými obrázkami. Snažili sa však všetci a tak im patrí úprimná pochvala.

A magazine interview (Project 1)

A jeden projekt, ktorý je trochu odlišný nielen svojou formou, ale aj obsahom - Peter Števica

Šiestaci už majú za sebou aj druhý projekt. Deti zvieratá ľúbia a skoro každýnejakého svojho miláčika doma chová. preto pre nikoho asi nebol problém napísať o nich niečo zaujímavé a pridať navyše pekný obrázok. Posúďte sami - tentokrát sú všetky projekty v jednom súbore, ktorý si môžete otvoriť priamo alebo stiahnuť do počítača. Dvaja žiaci urobili svoje prezentácie v programe PowerPoint... Nech sa páči!

My favourite pet (Project 2), Peter Števica, Rasťo Drevený

Šiestaci si tiež konečne vyskúšali rozprávanie pred kamerou. Pri čítaní a počúvaní zaujímavej rozprávky o kamennej polievke sa učili používať zámená some, any a práve tie si precvičovali v Role play, ktorú si môžete prezrieť v nasledujúcej videoukážke...

HORE
7. ročník - projekty

Siedmaci začali školský rok pekným projektom o rodine a príbuzných. O niečom takom sa píše celkom dobre, preto sú ich texty väčšinou bohaté na informácie. Našťastie nezostalo iba pri nich a študenti ich nezabudli spestriť milými, občas aj vtipnými obrázkami. Keď sa začítate, dozviete sa o svojich spolužiakoch všeličo zaujímavé. (Ak si, pravda, nevymýšľajú... na angličtine sa to totiž môže!)

My family (Project 1)

Na budúcnosť sme všetci zvedaví... prinesie nám niečo dobré alebo skôr nepríjemné? Každý má nejaké predstavy, nejaké nápady a rovnako rád ich aj počúva od iných. Siedmaci sa budúcnosťou zaoberali pri preberaní budúceho času, resp. pomocného slovíčka WILL, ktoré na vyjadrovanie budúcnosti používame. Opäť hodiny učenia zavŕšili veľmi (občas však aj menej) peknými projektami a vy si ich tu môžete pozrieť. Väčšina je zhrnutá v jednom súbore, ktorý sa dá okamžite otvoriť, či uložiť do vášho PC. Štyri projekty sú samostatné prezentácie vytvorené v programoch Word a Power Point... Tipnite si, čo zo siedmackých nápadov sa stane niekedy skutočnosťou!

My future (Project 2), Magdaléna Ďurinová, Erik Gajdoš, Jakub Kubányi, Juraj Mikuš

HORE
8. ročník - projekty

Deti z ôsmeho ročníka sa nedávno učili o šatách - zaujímavá téma najmä pred dievčatá... Šaty robia človeka a človek robí projekty. Tentokrát sa im naozaj vydarili. Z angličtiny sa tu objavuje hlavne predprítomný a minulý čas. Chyby sa vždy nájdu, ale kto nič nerobí nič nepokazí. Pokochajte sa pohľadom na pekné modely (a modelky) a niečo si ušite!

Clothes (Project 1)

Kto by sa netešil na prekrásny život po škole - a čím sme k tomu bližšie, tým sú naše sny divokejšie. Žiaci - ôsmaci nedávno trénovali použitie modálnych slovies môcť a musieť v budúcom čase a tak sa radostne rozpísali o tom, čo budú môcť a nebudú musieť po opustení našej milej školy. Verte, že je to zaujímavé čítanie, ktoré stojí za pozretie - navyše mnohé projekty sú pekne vyzdobené. Gramatika v niektorých síce trošku pokrivkáva, ale to nevadí - škola ešte nekončí - so you will be able to practice... good luck, my friends!

My future: when I leave school (Project 2),

HORE
9. ročník - projekty

Písať o tom, čo mám a nemám rád musí byť pre každého zábavné a zaujímavé - a ešte k tomu do školy. Deviataci sa teda naozaj vybláznili a ich projekty sú skutočne pestré - aj formou aj obsahom. Pozrite sa, čo všetko okrem školy a angličtiny ešte nemajú radi! Alebo majú?

Likes & Dislikes (Project 1)

HORE
Školský rok 2007/08

Stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2007/2008

HORE
Školský rok 2009/10

A tu je stránka, kde si môžete prezrieť našu prácu v školskom roku 2009/2010

 

Stvára Antonas, 2007-2011